International Womens Day 2017

8 maart, de internationale vrouwen dag, de dag waarop we stil staan over de gelijkheid van vrouwen aan de man. De dag waarop vrouwen geprezen  worden voor hun zelfstandigheid en de mooie dingen die vrouwen kunnen verzetten.

Hoewel ik dit soort dagen enerzijds een mooi initiatief vind, anderzijds vind het ook wel verdrietig dat wij in deze tijd zulke dagen nog nodig moeten hebben om het onder de aandacht te brengen. Want waarom zouden we een geheugensteuntje moeten hebben op een bepaalde datum om ons te herinneren aan de krachtige vrouwen die de wereld rijk is. Een vrouw prijzen om haar krachtige persoon en haar harde werk, kan immers toch iedere dag?

Ik mag mij zelf gelukkig prijzen dat ik in een land ben geboren, waar je je als vrouw niet altijd hoeft onder te doen voor de man en je kunt ontwikkelen tot een powervrouw. Helaas is dit iets wat niet overal ter wereld zo vanzelfsprekend is. Toch zijn er ook in de moderne westerse wereld zo hier en daar nog wel plekken waar de vrouwen zich toch nog niet helemaal laten gelden (bepaalde topfuncties/politiek).

Maar wat maakt je dan een ultieme powervrouw? Wat ik vaak lees, zijn  het de vrouwen die enorme carriere tijgers zijn, op de voorgrond staan, hun eigen business opstarten, de girlbosses onder ons. En dat zijn ze ook zeker, maar dat wil toch niet zeggen dat de ‘gewone’ huismoeders dit niet zijn. Ik geloof niet dat de term powervrouw afhankelijk is van het pad wat je kiest. Ten slotte heeft iedereen zijn of haar eigen doelen en idealen in het leven. En het 1 is niet minder als de ander.

Een powervrouw is een vrouw die haar mannetje staat, krachtig door het leven gaat en haar eigen ik vol overgave durft te omarmen. Een vrouw die niet bang is om zichzelf te laten zien of om buiten het standaard-plaatje te vallen. Zij is trots op wat zij heeft bereikt en durft te dromen. Zij is niet bang om haar stem te laten horen, maar zij zal ook haar kwetsbare kant kunnen tonen. Dit maakt haar namelijk niet zwak, maar precies het tegenovergestelde. In onze wereld wordt het kwetsbaar opstellen van jezelf al snel verward met zwakte, terwijl het open stellen van je zelf, je alleen maar sterker maakt.

Een powervrouw omarmt haar vrouwelijkheid. Maar wat is dan toch altijd die ultieme vrouwelijkheid waar je vaak over hoort of leest? Iedereen heeft hier wel zo zijn oordeel over, maar ik denk dat de maatschappij hier toch wel een bepaald beeld van heeft geschetst. Maar ben je pas een echte vrouw als je van make-up, jurkjes en pumps houd (het welbekende type meisje-meisje)? Als je er goed over nadenkt, heeft het begrip vrouwelijkheid bij iedereen toch zijn eigen betekenis.

Waarom denken we toch niet meer in de termen als gewoon een powermens. Laten we iets meer buiten de hokjes gaan denken en het onderscheid tussen man en vrouw loslaten. Iedereen heeft namelijk zo zijn ideeën over wat een echte man of vrouw is. Ik geloof dat ieder persoon, een krachtig mens is. Je moet het alleen durven toe te laten. Je afkomst, leeftijd, ras, geaardheid of geslacht zou namelijk niet de plek in de wereld moeten bepalen, ze zeggen niets over de persoon die jij bent .Ontdek je eigen ware ik en wanneer je deze hebt gevonden, durf deze naar buiten te dragen. Je bent namelijk vaak veel sterker dan dat je zelf  (of je omgeving denkt). Je leven is kort en in die tijd die er is, bloei uit tot het maximale van jezelf. Iedereen mag er zijn en is mooi op zijn of haar manier!

En natuurlijk gaan mijn gedachten vandaag wel uit naar alle vrouwen op de wereld die onderdrukt/misbruikt worden of deze vrijheid en gelijkheid niet kennen zoals wij dat doen. Zou het niet mooi zijn als we gezamenlijk, ons hard maken voor een wereld die bestaat uit gelijkheid. Een wereld zonder hokjes en waar je kunt zijn wie je echt bent. The world is full of beautiful people, embrace them!

Maar omdat het toch wel nog steeds een Vrouwen-dag is vandaag. Laten we dan opstaan voor alle vrouwen! Laten we met zijn alle gaan staan voor gelijkheid voor over de hele wereld!

The world is full of beautiful people, embrace them! Spread love, joy and respect!

 

Love,

 Arianne

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *